14 maart 2018

Erik Vlaminck (alias Dikke Freddy) geeft op 22 maart een auteurslezing in de bibliotheek. Iedereen welkom !

Roman- en toneelschrijver Erik Vlaminck geeft op 22 maart een auteurslezing in de bibliotheek. Hij brak in 2008 door met zijn roman Suikerspin (2008)  die zich afspeelt in het kermismilieu. Ook “Brandlucht” (2011) en meer recentelijk “De zwarte brug” (2016) werden goed ontvangen. Hij werkte als theaterauteur voor diverse gerenommeerde gezelschappen.

Zijn maatschappelijk engagement blijkt uit zijn column “Brieven van Dikke Freddy” waarin allerlei sociale problemen aan bod komen. Vlamincks personage slaagt erin om op een ironische manier en vanuit zijn underdogpositie beleidsmensen aan te spreken en zo pertinente problemen aan te kaarten. Leuk om lezen en met telkens een grond van waarheid.

De brieven verschijnen op sociaal.net en in De Standaard.

De laatste brief van Dikke Freddy dateert van 19-02-2018 en luidde  “Eindelijk een politicus die durft. Dikke Freddy aan Philippe De Backer, de man die profiteurs aanpakt.” Waarin hij het heeft over de 266 miljoen euro die dankzij de  Staatssecretaris in  de schatkist belandde tengevolge van zijn strijd tegen de sociale fraude. Hij viseerde daarbij volgens Dikke Freddy iets te veel  ‘de kleine man’.
Hij ontving deze keer een antwoord  van staatssecretaris Philippe De Backer “Aan Dikke Freddy, de man die onrechtvaardigheid predikt.”

Wat heeft Erik Vlaminck alias Dikke Freddy daarover te zeggen we kunnen het hem zelf vragen op donderdag 22 maart om 20u in de bibliotheek. 
Org. bibliotheek Waarschoot ism Vermeylenfonds Waarschoot