10 januari 2018

Auteurslezing met Erik Vlaminck op donderdag 22 maart

Auteurslezing door Erik Vlaminck
op donderdag 22 maart om 20 u
in de Bibliotheek WaarschootErik Vlaminck (1954, Kapellen) is roman- en toneelschrijver.

Hij raakte bekend met een zesdelige romancyclus over zijn familie uit de Antwerpse polders. Zijn roman Suikerspin (2008) betekende zijn doorbraak voor een groter publiek.Ook Brandlucht (2011) en De zwarte brug (2016) werden goed ontvangen. 
Vlaminck werkte als theaterauteur voor diverse gerenommeerde gezelschappen.

Zijn maatschappelijk engagement blijkt niet alleen uit zijn romans en theaterstukken, maar ook uit zijn column "Brieven van Dikke Freddy" op sociaal.net en in De Standaard.
"Zowat alle sociale problemen komen in de brieven aan bod: huisvesting, belastingen, contacten met de politie, geneeskundige verzorging... De brieven hebben iets ontroerends in hun naïeve openheid en eerlijkheid, maar evenzeer door de manier waarop Vlamincks personage zich in allerlei taalkundige bochten wringt om de beleidsmensen tot wie hij zich richt, op de gepaste en voorgeschreven manier aan te spreken." (J Van Hulle)

De brieven werden in verschillende boeken gebundeld : Brieven van Dikke Freddy (2000), Meer brieven van Dikke Freddy (2007), Hoogachtend, Dikke Freddy (2013) en Dikke Freddy aan Zee (2016).

Verder was Erik Vlaminck mede-oprichter van de Vlaamse Auteursvereniging en is hij voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Toegang : 5 €, voor die prijs is een drankje voorzien
Reserveren is gewenst maar niet verplicht.

Een samenwerking tussen Bibliotheek Waarschoot en Vermeylenfonds Waarschoot met steun van het Vlaams Fonds der Letteren.